Pancakes wychodzą naprawdę smacznie, a są odpowiednie dla osób z nietolerancją laktozy oraz dla wegan. Pancakes zawierają w swoim składzie bardzo zdrowy i popularny wśród osób dbających o sylwetkę olej kokosowy. Do słodkich placuszków, nie dodajemy zwykłego cukru, a tylko banana oraz trochę stewii. Zachęcam Was gorąco do wypróbowania.
Składniki:
Przygotowanie:
Banana miksujemy z sokiem jabłkowym, słodzikiem i roztopionym tłuszczem. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem, ostrożnie, powoli mieszając, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.Smażymy na patelni teflonowej na małym ogniu, bez tłuszczu. Łyżką wykładamy ciasto, przykrywamy pokrywką.
I gotowe!
Owsianki to chyba najpopularniejsze zdrowe śniadania. Można je podawać z dowolnymi owocami świeżymi lub suszonymi, orzechami i nasionami np. słonecznika. Dzisiaj proponuję Wam przepyszną owsiankę na zimno, której nie trzeba podgrzewać, a wystarczy ją przygotować dzień wcześniej i włożyć do lodówki.
Składniki:
Przygotowanie:
Danie przygotowujemy wieczorem, aby było gotowe na śniadanie. Płatki owsiane wsyp do miseczki i zalej zimnym mlekiem. Posłodź łyżeczką cukru brzozowego. Czereśnie zblenduj i dodaj do owsianki – zostaw kilka czereśni do dekoracji. Możesz również zrezygnować z blendowania owoców, aby zaoszczędzić czas. Dodaj również pokruszone orzechy pistacjowe. Taką owsiankę przykryj folią lub przykrywką i włóż na noc do lodówki. Rano pyszne śniadanie będzie gotowe:)